Ilie Floroiu: „Farul este viața mea !”

Marele atlet Ilie Floroiu își sărbătorește duminică, 29 noiembrie ziua de naștere, împlinind 68 de ani.
Fost director al Clubului Sportiv Farul Constanța, este încă deținător al recordurilor naționale în probele de 5.000 și 10.000 de metri.
Pentru a afla ultimele noutăți l-am contactat și am realizat următorul interviu.
Cătălin Donose: Domnule Ilie Floroiu, La mulți ani, cum se vede viața la 68 de ani ?
Ilie Floroiu: Mulțumesc pentru urări, ca întotdeauna Radio Constanța este alături de mine în momentele importante. Mă simt excepțional, mă simt ca la 50 de ani.
C. Donose: Prima dragoste nu se uită, o viață dedicată CS Farul Constanța. Ce a însemnat pentru dumneavoastră Farul ?
I. Floroiu: Astăzi când îmi luați acest interviu, mă găsiți la CS Farul Constanța. De multe ori pentru mine, Farul a însemnat a doua casă, de multe ori a fost prima casă și este dacă vreți, viața mea.
C. Donose: Dacă ați putea să o luați de la capăt, ați alege altceva sau tot Farul ?
I. Floroiu: Sunt convins că tot Farul pentru că de-a lungul timpului, încă de la debutul performanțelor mele, atât CSA Steaua București, cât și CS Dinamo București au încercat să mă legitimeze la ei. Am refuzat, puteam și pe parcurs să plec în altă parte, dar refuzul meu a fost categoric, așa că aș alege întotdeauna doar Farul.
C. Donose: Pandemia asta nenorocită îi obligă pe tot mai mulți tineri să facă mai puțin sport. Cum vedeți rezolvarea ?
I. Floroiu: Eu nu sunt nici medic, nici epidemiolog, sunt un simplu cetățean al orașului Constanța. Eu am altă viziune, cu atât mai mult în această perioadă, trebuie să facem mai multă mișcare. Se spune că persoanele cu imunitate scăzută sunt mai expuse la coronavirus. Avem nevoie de mișcare și vitamina C pentru o imunitate cât mai bună.
C. Donose: A mai trecut un an și recordurile naționale pe care le dețineți la 5.000 și 10.000 de metri rămân în picioare. Nu s-a născut încă atletul care să le doboare ?
I. Floroiu: S-a intrat în cel de-al 43-lea an de când recordurile naționale la 5.000 și 10.000 de metri au fost stabilite. Poate s-a născut cineva, dar deocamdată nu a apărut. Așteptăm să apară și sper să vină înainte de a pleca și eu pentru a știi exact cine este, distanța în ani de la stabilirea lor fiind destul de mare.
C. Donose: Vă mulțumesc și încă odată, La mulți ani !
I. Floroiu: Mulțumesc, tuturor ! Dați-mi voie pentru că mâine este Sfântul Andrei să spun La mulți ani tuturor ce își sărbătoresc ziua numelui, iar poimâine este 1 Decembrie, ziua noastră națională, ziua românilor, pe care ar trebui s-o primim cu inima deschisă și cu mai mult patriotism. La mulți ani români, La mulți ani România !

Interviu preluat de pe radioconstanta.ro

Leave a Reply