You are here
Home >

CS Farul Constanța a avut trei sportive, Silvia Sfiringu și Ioana Stănciulescu (senioare) și Mara Ceplinschi (junioare) care s-au remarcat în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică, desfășurate în orașul Mersin din Turcia.

La senioare, Silvia Sfiringu de la Farul și-a adjudecat medalia de argint la bârnă, unde a fost devansată de colega sa, Larisa Iordache.

Echipa României a obţinut medaliile de argint, după ce dominase calificările.

România (Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duţă, Daniela Trică) a totalizat 154,496 puncte, fiind depăşită cu puţin de Ucraina, care a obţinut aurul cu 154,663 puncte. Pe locul al treilea s-a clasat Ungaria cu 151,597.

Ioana Stănciulescu de la Farul s-a clasat pe locul al cincilea, la sărituri cu 13,575 (14,150, respectiv 13,000).

La junioare, România, în componenţa Ana Bărbosu, Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda, Ana Turcu, a câştigat pe echipe, cu 156,463 puncte, urmată de Ucraina, cu 145,995 puncte şi de Ungaria, cu 143,428 puncte.

Mara Ceplinschi de la Farul a mai cucerit o medalie de argint, la individual compus, şi alta tot de argint la sol.

Antrenorul lotului național este Nicolae Forminte de la Farul Constanța. A mai contribuit la pregătirea sportivelor din lotul național, antrenorul Florin Uzum de la Farul.

Sportivele Silvia Sfiringu și Ioana Stănciulescu au fost descoperite și antrenate de Clemența Garabet.

Ulterior au mai contribuit la pregătirea celor două sportive, Olga Didilescu, Dana și Remus Nicolae și Ciprian Crețu.

Mara Ceplinschi a fost descoperită și antrenată de Carmen Traicu, ulterior contribuind la pregătirea ei și Dana Sofronie.

Top