05
mart.

O delegație a CS Farul s-a aflat la Primăria Constanța

O delegație a CS Farul Constanța s-a întâlnit recent cu primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac pentru o informare privind activitatea sportivă din cadrul clubului fanion al Constanței.

La întâlnire au participat din partea CS Farul, Sorin Bașturea și Ilie Floroiu pe de o parte, primarul însoțit de doi consilieri, de cealaltă parte.

Au fost prezentate pe scurt activitatea clubului și performanțele sportivilor, dar și lucrurile care pot fi îmbunătățite pentru a avea rezultate și mai bune.

S-a ridicat problema sălii de gimnastică de pe strada Flămânda din cadrul complexului sportiv Tomis, care este foarte aglomerată și a devenit neîncăpătoare pentru sportivele ce se antrenează aici.

Este cunoscut faptul, că de la Farul Constanța s-au ridicat numeroase gimnaste medaliate olimpice, cum ar fi Camelia Voinea, Simona Amânar, Cătălina Ponor, Daniela Sofronie iar în prezent, sunt alte gimnaste talentate, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu și Maria Holbură, ultima fiind singura gimnastă din țara noastră, calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

A fost solicitat sprijinul autorităților locale pentru oferirea unui spațiu, unde micuțele gimnaste să se poată antrena într-un viitor cât mai apropiat, iar ca perspectivă, construirea unei săli mai mari de gimnastică.

Un alt aspect al discuției a fost legat de atletism.

Având în vedere, faptul că proiectul viitorului stadion pe care evoluează acum echipa FC Farul, nu include pistă de atletism pentru antrenamente și competiții, au fost avansate mai multe propuneri, printre care și stadionul de rugby din complexul Badea Cârțan, care ar putea să devină un centru al atleților, după ce va fi renovat și amenajat pentru toate probele specifice.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a fost deschis tuturor propunerilor, a menționat că există disponibilitate pentru sprijin acordat sportivilor de la principalul club al Constanței, de unde s-au ridicat numeroși medaliați olimpici, mondiali și europeni.