25
ian.

Aurelian Arghir: „Anul 2022 va fi mai bun decât cel precedent”

Directorul Clubului Sportiv Farul Constanța, Aurelian Arghir ne-a vorbit despre cum va fi anul 2022 pentru gruparea sportivă pe care o conduce.

A. Arghir: Ne dorim să fie un an mai bun, decât cel pe care l-am încheiat și am mare încredere în sportivii și antrenorii noștri, practic aici la CS Farul am întemeiat o familie, ne înțelegem foarte bine și scopul nostru este unul singur, să facem performanță pentru Constanța, pentru România și bineînțeles, pentru Farul.

Reporter: Anul trecut, câțiva tehnicieni cunoscuți, antrenori cu rezultate deosebite au ieșit la pensie, dar ați găsit o modalitate de ai păstra în club pentru a pregăti noi generații de sportivi.

A. Arghir: Aceasta a fost una dintre principalele provocări cărora a trebuit să le fac față. La nicio lună de la instalarea mea, patru dintre cei mai titrați antrenori ai clubului au fost obligați să-și încheie colaborarea cu noi. Patru antrenori emeriți, care au lăsat un gol mare, dar cu eforturi am deblocat posturile și am reușit să le ocupăm. Două din cele patru posturi deficitare au fost ocupate de Anamaria Sebe la tenis de masă și am ocupat și postul de la gimnastică aerobică. Au mai rămas două posturi de antrenori la secția de culturism și la modelism. Încetarea colaborării cu dl. Nicolae Forminte, care a ieșit la pensie pentru limită de vârstă a fost în luna noiembrie. Din fericire, am reușit să salvăm această colaborare și să profităm în continuare de experiența sa la secția de gimnastică.

Reporter: Care ar fi una dintre prioritățile de rezolvat la acest început de an la CS Farul ?

A. Arghir: În primul rând este vorba de baza materială. Nu avem unde să ne desfășurăm activitatea cu toate secțiile, conform cerințelor. Pe de altă parte este vorba de interzicerea accesului în școli și licee pentru ca antrenorii și profesorii noștri să poată desfășura procesul de selecție, așa cum ni-l dorim. Am avut o serie de discuții cu inspectorul școlar general, Sorin Mihai și cu d-na director de la Direcția de Sport, Florina Cristache și împreună, sperăm, să rezolvăm aceste probleme care ne limitează accesul spre performanță.