10
apr.

CS Farul Constanța este aproape de autoritățile locale

Pentru a afla ultimele noutăți, l-am invitat la un scurt dialog pe directorul Clubului Sportiv Farul Constanța, Aurelian Arghir.
Reporter: Au trecut primele luni ale anului, în care sportivii clubului au avut rezultate remarcabile. Cum ați caracteriza această perioadă ?
A. Arghir: Începutul de an a fost benefic pentru noi, cu două capitole importante. Primul dintre ele se referă la finanțare, iar celălalt aduce în prim-plan, participarea sportivilor noștri la competițiile de nivel național. Dacă ne referim la finanțare, am avut plăcuta surpriză să fie aprobat bugetul pe anul în curs și am primit primele tranșe de bani. Bugetul deși nu este îndestulător este sensibil mai mare decât cel de anul trecut, ceea ce ne poate oferi garanția că ne putem concentra pe activitatea de performanță, specifică pentru clubul nostru. Cel de-al doilea aspect, care se referă la activitatea sportivă a adus și el surprize plăcute, la Campionatele Naționale de tineret la atletism, karate, box, acolo unde sportivii noștri au avut rezultate foarte bune.
Reporter: Sunt tot mai multe, vocile care vorbesc despre preluarea CS Farul de către autoritățile locale sub umbrela Clubului Sportiv Municipal Constanța. Cum comentați acest lucru ?
A. Arghir: Mult nu aș avea de comentat. Pot spune, că am avut două întâlniri la Ministerul Sportului organizate de ministrul Eduard Novak pe tema descentralizării și realizării strategiei pentru un nou ciclu olimpic. În cadrul acestor întâlniri, am constatat, că există un cuvânt de ordine „DESCENTRALIZARE”, iar dl. ministru este foarte deschis în acest sens. De curând s-a decis ca bazele sportive din municipiul Constanța să fie trecute din patrimoniul Ministerului, în patrimoniul Consiliului Local Constanța. Din această perspectivă este un lucru bun, benefic. Acum, de cealaltă parte, pe plan local, nu vă pot da prea multe detalii pentru că nu am participat, la nicio întâlnire de predare, primire, însă sunt absolut convins, că, dacă „Parlamentul local” (Consiliul Local Municipal Constanța) a aprobat prin vot ca bazele sportive să fie preluate de municipalitate, au existat studii, discuții și este un lucru benefic, care face parte din strategia pe care eu am propus-o colegilor, ca sportul să fie o parte a societății în care trăim. Repet, este un lucru benefic și din punct de vedere sportiv, rămâne să vedem, care va fi impactul și cât de repede va putea fi absorbit șocul acesta al schimbării, în planul performanțelor sportive. Așteptăm cu speranță, ca lucrurile să intre pe un făgaș normal.
Reporter O preluare a CS Farul, implică și baza sportivă existentă pe strada Decebal …..
A. Arghir Da. Una dintre hotărârile recente ale Consiliului Local Municipal se referă la sediul administrativ al CS Farul de pe strada Decebal.