16
dec.

Misiune indeplinita la Clubul Sportiv Farul Constanta

Astăzi am avut onoarea să-mi exprim recunoștința, în numele meu și al întregii familii a Clubului Farul în fața a doi sportivi emblematici ai noștri, care au încheiat în acest an activitatea competițională.

Ioana Cristina Bujin a fost timp de 24 de ani sportivă a secției de atletism a clubului nostru pentru care a adunat 12 medalii la Campionatele Naționale, dintre care 5 titluri de campioană, aproximativ 30 de selecții la loturile naționale ale țării noastre, participând între 2012 și 2021 la mai multe ediții de Campionat Mondial, Campionat European, Jocuri Mondiale, Campionate Balcanice sau Jocuri ale Francofoniei.

În probele sale preferate, săritura în lungime și triplusalt, a reprezentat Clubul Farul și România la două ediții ale Jocurilor Olimpice.

În prezent, Cristina se dedică activității didactice, la Clubul Sportiv Școlar Nr.1, acolo unde a format o grupă de copii pe care dorește să îi îndrume pe calea grea, dar frumoasă a performanței în atletism.

Aurel Tătaru, un nume reprezentativ în halterele românești a activat ca sportiv al Clubului Sportiv Farul începând cu anul 1993. În lupta cu greutățile a învins de peste o sută zece ori, în 45 dintre cazuri fiind declarat cel mai bun la Campionatele Naționale de Juniori, Tineret și Seniori ale României. În palmaresul său mai notăm și trei recorduri naționale, precum și o medalie de argint la campionatul Mondial din Statele Unite din anul 1999, la care se adaugă nenumărate selecții la loturile naționale ale României și participări la ediții ale Campionatelor Mondiale sau Europene, cu clasări în imediata vecinătate a podiumului.

”Moșul”, așa cum își spune, a încheiat activitatea de sportiv la 43 de ani, predând ștafeta fiului său Darius, un tânăr care promite să-și depășească tatăl. Darius a preluat responsabilitățile tatălui în ale performanței în stil mare, fiind declarat în premieră campion național de seniori la ediția din acest an a Campionatului Național organizat la Botoșani.    

Le mulțumim celor doi sportivi retrași din activitatea competițională pentru determinare, fidelitate și performanțele obținute sub culorile Clubului Sportiv Farul și le dorim să confirme la cel mai înalt nivel în activitatea de antrenor și să scrie mai departe povestea clubului nostru.

– declarații Aurelian Arghir, director Club Sportiv Farul Constanța