10
nov.

Clubul Sportiv ,,Farul” Constanța – Proiecte cu Finanțare Europeană – Erasmus+ SCORE

În perioada 03 – 05 noiembrie 2023, directorul Clubului Sportiv Farul Constanța, Aurelian Arghir, însoțit de trei dintre atleții noștri, a participat la cea de a patra întâlnire transnațională, parte a Proiectului SCORE, Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe, finanțat prin Programul European ERASMUS+ .

Activitățile s-au desfășurat în două secțiuni, prima organizată la Beach Park Loutraki, constând în întâlniri ale partenerilor în proiect, iar a doua pe esplanada și străzile din Loutaki, cu ocazia crosului organizat ca parte a proiectului.

Cu ocazia întâlnirilor cu partenerii noștri, am lansat invitația de a participa la ediția de anul viitor a crosului Ovidio Running, pe care Clubul Sportiv Farul o va organiza la Constanța împreună cu reprezentanții Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius, pe data de 20 aprilie 2024. De asemenea, am prezentat traseul pe care se va desfășura evenimentul care ne propunem să atragă cât mai mulți practicanți ai activităților sportive în aer liber, indiferent de nivelul sportiv sau vârstă, scopul fiind acela de a promova un stil de viață activ și sănătos.

A doua zi a pus la startul cursei din Loutraki și cei trei atleți ai Clubului Sportiv Farul, Andrei Sterea, Alexandru Toader și Ionuț Vasile. Într-o atmosfera destinsă, dar competitivă, Andrei Sterea a câștigat cursa de 9,9 Km la categoria 20- 25 ani, profesioniști masculin, Alexandru Toader, locul 7 și Ionuț Vasile, locul 9, la aceeași categorie.