20
oct.

O viață la CS Farul Constanța pentru Nicolae Forminte

La sediul Clubului Sportiv Farul Constanța s-a desfășurat o festivitate de premiere în cadrul căreia, antrenorul emerit de gimnastică, Nicolae Forminte a primit o cupă și o diplomă din partea directorului CS Farul, Aurelian Arghir și a fostului director, Ilie Floroiu.

După o viață la Farul, club unde a lucrat după terminarea facultății, lui Nicolae Forminte i s-a mulțumit pentru contribuția remarcabilă adusă la dezvoltarea gimnasticii românești.

Iată ce ne-a declarat cunoscutul tehnician, care ani de zile a fost antrenor coordonator al lotului olimpic a României: “Pot spune că a fost o viață la CS Farul, din 1981, după terminarea facultății am lucrat aici și am avut ocazia să colaborez cu oameni deosebiți. Ion Draica și Ilie Floroiu mi-au marcat cariera, i-am simțit mereu aproape, dar am cuvinte frumoase pentru toți ceilalți colegi antrenori. Pentru mine, fiecare performanță este importantă și fiecare sportivă își are locul în sufletul meu. În ordine cronologică aș menționa, titlul mondial al Simonei Amânar de la Sabae în 1995, aurul Simonei de la JO – Atlanta din 1996, dar și aurul Sandrei Izbașa la JO de la Beijing în 2008. Singurul regret este că vremurile s-au schimbat prea rapid, iar ultimele generații deși au avut calități, nu au găsit răbdarea, puterea și credința de a fi la vârf.”