27
oct.

Aurelian Arghir: „Ne dorim să menținem CS Farul Constanța în top!”

Pentru a afla ultimele noutăți de la CS Farul Constanța, l-am invitat la un scurt dialog pe noul director al clubului, Aurelian Arghir.
Reporter: Cum ați preluat CS Farul, un club cu tradiție și cu multe secții ?

Aurelian Arghir: Din fericire, am găsit un club, care este obișnuit cu performanța, un club, care a fost condus ani de zile, așa cum trebuie și astfel se explică faptul că toate lucrurile sunt în ordine, iar lucrul care ne interesează cel mai mult, CS Farul este în primele trei locuri din țară, din punct de vedere al performanțelor și unde ne dorim să se mențină.

Reporter: Care ar fi prioritățile la CS Farul ?

A. Arghir: Eu am folosit aceste săptămâni din prima mea lună la club pentru a cunoaște oamenii cu care colaborez. Am început cu aparatul administrativ, care trebuie să spun, că a făcut minuni în această perioadă, dar am ținut mult să cunosc antrenorii și sportivii la locurile lor de muncă, astfel că, i-am cunoscut pe absolut toți sportivii clubului, fie pe pista de atletism, fie în sala de gimnastică, în sala de box sau de lupte, acolo unde ei trudesc alături de antrenorii lor și de unde ne așteptăm să vină performanțele viitoare.

Reporter: Colaborați bine cu foștii conducători ai clubului, Ilie Floroiu și Sorin Bașturea ?

A. Arghir: Mă cunosc cu cei doi de zeci de ani. Pot spune că avem o colaborare foarte bună, colaborarea noastră din punct de vedere sportiv a cunoscut o întrerupere în ultimii 10 ani, dar sunt doi oameni destoinici și nu numai ei, ci toți oamenii pe care i-am întâlnit aici, care au reușit să facă minuni, în condițiile acestea ale lipsei banilor, cu instabilitate, incertitudine, ei au reușit să facă lucruri deosebite și au fost preocupați de performanțe. Sunt convins că vom colabora foarte bine și în continuare.

Reporter: Contează faptul că aveți experiență în conducerea unor cluburi sportive ?

A. Arghir: Este importantă experiența, dar nu este suficientă. Activitatea de sportiv de performanță, nu te recomandă și pentru poziția de management. Din acest punct de vedere al managementului, eu sunt pregătit, pentru că am avut ocazia de-a lungul anilor, să conduc oameni, să formez echipe și să le conduc. Am făcut lucruri importante și la fel se va întâmpla și la CS Farul, aici având avantajul că lucrurile se prezintă într-o formă bună, neajunsurile fiind de altă natură și nu din punct de vedere organizațional sau al managementului.