21
iun.

Farul, din nou campioană la gimnastică!

Farul strălucește în gimnastica românescă

Gimnastele junioare au cucerit locul întâi pe echipe la Campionatul Național

La sfârșitul săptămânii trecute, am fost la Ploiești alături de sportivele și antrenorii noștri, care au participat la Campionatul Național pe echipe la gimnastică artistică. Ambiții mari, prestații pe măsură, luptă crâncenă pentru fiecare punct, pentru fiecare sutime. Constanța s-a prezentat în fața oficialilor și a publicului cu o echipa formată pe structura Clubului Sportiv Farul, cu Gabriela Alesia Vânoagă, cea mai titrată gimnastă dintre cele prezente, vicecampioană mondială în 2023, Bianca Gabriela Vișovan, Melisa Orazacai și Neli Papană.

Dacă ne așteptam ca Gabriela Alesia Vânoagă să-și confirme valoarea (și a făcut-o din plin), nelăsând nicio șansă celorlalte competitoare, toți cei prezenți în sala Sporturilor Olimpia au apreciat o echipă unde efortul, grația, concentrarea maximă, forța și acuratețea evoluțiilor fetelor noastre au fost cuvintele de ordine.

Nu sunt mulți cei care știu că Bianca Gabriela Vișovan a concurat cu dureri groaznice la cele două glezne, nemaiputând efectiv să meargă la finalul concursului, ceea ce nu au impiedicat-o câtuși de putin să contribuie decisiv la ocuparea locului întâi și cucerirea titlului de Campioană Națională 2023 la categoria junior I de către Clubul Sportiv Farul.

Eforturile celor două nu s-au oprit în sala Olimpia din Ploieși, ci au continuat în alt plan, cel al desăvârșirii educației, prin susținera examenelor de Evaluare Națională.

Am remarcat seriozitatea cu care a concurat si siguranța etalată de către Melisa Orazacai dar și progresul realizat de ea într-o perioadă relativ scurtă după o accidentare care i-a dat mari bătăi de cap.

Surpriza a venit din partea lui Nelli Evelina Papană, care desi este cu o categorie de vârstă inferioară s-a ridicat fără probleme, fără pic de trac, la cerințele concursului, așteptărilor noastre și încrederii colegelor.

De asemenea, Miruna Valentina Botez și Alexandra Monica Florea, de la CSS, s-au intregrat perfect și au contribuit din plin la succesul echipei, alături de antrenorul Ciprian Crețu.

Am simțit spiritul de echipă, loialitatea față de club, respectul față de competiție și celelelalte competitoare, dar, mai ales, o dorință enormă a fetelor noastre de a învinge și de a respecta, astfel, blazonul Clubului Sportiv Farul, pentru care le felicităm din toată inima.

Prin cucerirea titlului de campioană națională ediția 2023 sportivele noastre au reușit să aducă în prim plan spiritul clubului nostru dar și contribuția antrenorilor Carmen Traicu și Camelia Voinea, adevarați magicieni în pregătirea gimnastelor.

Maniera în care a fost cucerit acest titlu este cu atât mai convingătoare cu cât diferența dintre fetele noastre si următorale echipe clasate este concludenă, 7 puncte față de locul al II lea, opt puncte față de locul al treilea și 17 puncte față de locul IV!

Nu putem trece cu vederea prezența Sabrinei Maneca Voinea, care a dorit să-și susțină colegele la fața locului, in sala din Ploiești, ocazie cu care remarcam cu satisfacție și prezența și susținerea de care au avut parte sportivele noastre din partea unei inimoase galerii a Farului.

Felicitări tuturor!

Campionatul National de gimnastica artistica pe Echipe Jr.1 si Jr.3

Sportivele secției de gimnastică artistică, au participat în perioada 14 – 17.06.2023 la Campionatul Național de gimnastică artistică pe Echipe Jr.1 și Jr.3 desfășurat la Ploiești, obținând urmatoarele rezultate:

Jr.1 :        Medalie de Aur pe echipe

Locul I   C.S.Farul Constanța/C.S.Ș.1 Constanța

              Vânoagă Alexia Gabriela (antrenor : Carmen Traicu) – C.S.Farul Constanța

               Vișovan Bianca Gabriela (antrenor : Carmen Traicu) – C.S.Farul Constanța

               Papană Nelli Evelina (antrenor : Carmen Traicu) ) – C.S.Farul Constanța

               Orazacai Melisa (antrenor : Camelia Voinea) ) – C.S.Farul Constanța

               Florea Alexandra Monica (antrenori : Cătălin Meran și Mirela Szemerjai) – C.S.Ș.1 Constanța

               Botez Valentina Miruna (antrenori : Cătălin Meran și Mirela Szemerjai) – C.S.Ș.1 Constanța

Jr.3 N.6 :

Locul V      Bârzan Rebeca Andreea (antrenori : Olimpia Fleșaru & Florin Alexandru Uzum)

                   Ioga Andreea (antrenori : Olimpia Fleșaru & Florin Alexandru Uzum)

                   Diță Andrada Maria (antrenori : Olimpia Fleșaru & Florin Alexandru Uzum)

                   Burlescu Ioana Rebeca (antrenori : Carmen Traicu &Daniela Nicoleta Sofronie)

                   Rusu Diana Maria (antrenori : Carmen Traicu &Daniela Nicoleta Sofronie)

Stagiul Internațional de pregătire de la Saint-Etienne

          Ceplinschi Maria –  antrenor : Carmen Traicu

          Maneca Voinea Sabrina – antrenor : Camelia Voinea (dublu legitimată CS Farul Constanța-CSM Constanța)

          Orazacai Melisa – antrenor : Camelia Voinea,

 cele trei sportive ale secției de gimnastică artistică,  participă în perioada 18 – 30.06.2023 la Stagiul Internațional de pregătire de la Saint-Etienne, Franța.