31
iul.

Sportivele de la Farul au facut legea in competitiile europene!

Săptămâna care s-a încheiat a fost bogată în competiții sportive internaționale la startul cărora s-au aflat și sportivii noștri. Fie că vorbim despre haltere, kaiac-canoe, gimnastică artistică sau canotaj, prezența reprezentantelor Clubului Sportiv Farul a fost consistentă și cu rezultate remarcabile.

Bianca Daniela Dumitrescu, Campioană Europeană la Haltere!

În ordine cronologică, prima a intrat în concurs Bianca Daniela Dumitrescu, halterofila nostră, care a concurat la Campionatul European de Tineret U23 organizat la București. Cu o tenacitate ieșită din comun, dublată de o energie pozitivă molipsitoare, manifestate pe întreg parcusul concursului, Bianca s-a impus în fața celorlalte competitoare. Un concurs tensionat unde sportivele au mers cap la cap până la intrarea în scenă a Biancăi, atunci când lucrurile au devenit clare pentru toată lumea, sportiva noastră nelăsând, practic, nicio șansă sportivelor din Republica Moldova și Bulgaria. Am remarcat tăria de caracter, siguranță, în forțele proprii, dorința de a învinge a Biancăi Daniela Dumitrescu, noua Campioană Europeană la Haltere U23, categoria 45 kg! Suntem mândri de tine și bucuroși pentru că ți-ai respectat promisiunea!

Alexia Gabriela Vânoagă, Vicecampioană la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023

Aproape simultan, la Maribor, în Slovenia, s-a desfășurat Festivalul Olimpic al Tineretului European FOTE, unde centrul de interes a fost pentru noi concursul de gimnastică artistică. Am trăit cu sufletul la gură acest concurs din doua perspective: prima a fost dată de asteptările unui succes care să mențină echipa României în elita europeană și ce a de-a doua prezenta Alexiei Gabriela Vânoagă, gimnasta Farului, care avea de apărat titlul de vicecampioană mondială cucerit în acest an.

Având această dublă încărcătură pe umeri, cuplul câștigător Alexia Gabriela Vânoagă și antrenoarea Carmen Traicu, au gestionat aproape perfect prezența în concurs. Gabi și-a reconfirmat valoarea si constanta, ea devenind cu fiecare concurs la care participă un pilon de gratie, stabilitate, echilibru emoțional si competitivitate pentru echipa din care face parte, iar Carmen a participat pentru prima dată în calitate de antrenor al Lotului Național la o competiție oficială.

Pe acest fond, Gabriela a devenit vicecampionă la bârnă la FOTE 2023, iar celelalte rezultate la acest concurs au fost: Locul VI = echipă, Locul VI = sol, Locul VII = individual, Locul VIII la sărituri și Locul IX la echipă mixtă.

Ana-Maria Ogulturk, Campioană Europeană la Euro Masters Regatta 2023 Munchen

Ana-Maria Ogulturk, antrenoarea secției de canotaj a clubului – motivată să dea un exemplu sportivilor pe care îi antrenează.

Medalie de Aur – la Regata Internațională European Master pentru echipajul de dublu vâsle mixt categoria B (M/W2XB), compus din Ana-Maria Ogulturk/CS Farul Constanța și Alecsandar-Sașa Marin/CSM Timișoara desfășurat la Munchen/Germania în perioada 27 – 30.07.2023.

Ana-Maria a încercat astfel, prin această participare, să dea un nou sens statutului de antrenor al secției de canotaj a Clubului Sportiv Farul Constanța.

Agenda competițională a fost completată și de Alexandrov Andreea Bianca (antrenori Gabriel Aftenie și Alina Chirilă), sportiva secției de kaiac-canoe, participând la Campionatele Europene de Canoe Sprint Juniori 1, desfășurate la Montemor a Velho/Portugalia, la probele de C2x200m și de C2X500m.